Félúton a konföderáció felé

2018.10.12

A tegnapi EP ülés egyértelművé teszi, hogy Európa egyre távolodik attól a koreszmétől, ami eddig irányította, vagyis a föderalizmustól, ami az idegen érdekérvényesítést fölé helyezi a nemzetek érdekeinek.

Ez egy döntési folyamat, amely a 2008-as világgazdasági válsággal kezdődött, és 2013-ben már érzékelhető volt az európai társadalomban. Ezt mutatták a következő dolgozatok:

- Munkanélküliség növekedése (Eurostat "Harmonised unemployment rate by sex" c. oldala)

- GDP adatok a "Public opinion in the European Union" és az MTI adatai alapján

- az Eurostat "Jövedelemeloszlási statisztika" c. tanulmány

- az Eurobarometer "Egy évvel a 2014. évi európai választások előtt: Gazdasági és társadalmi kérdések" c. tanulmánya

- a Republikon Intézet "Viszonyunk az Unióhoz: euroszkeptikusok, mérsékelt EU-támogatók és föderalisták" c. tanulmánya.

Ezeket feldolgoztam az EU-nak - Morvai Krisztina képviselőasszony felkérésére - írt, "Kiút a válságból - a föderatív Európai Unió átalakulása Európai Konföderációvá" c. tanulmányomban, amely a föderatív és a konföderatív koreszmét logikai összefüggéseiben összehasonlító "Az európai konföderáció - mint Európa lehetséges jövőképe" c. tanulmányom empirikus bizonyítékát jelenti.

A konföderációt a Strasbourgban történtekkel kapcsolatban Bayer Zsolt írta viszonylagos teljességgel körül: "A nemzetek, a világos határok, a családok, az erős államok, a nemzeti és európai kultúrák és a nem kevert népességű országok". A viszonylagosságotaz jelenti, hogy a nyugati polgáriértékrenddel a "keleti" értékrendet állítja szembe, nem pedig a bizonyítottan magyar alapokat tartalmazó ősi civilizációt. Ez mutatkozik meg abban is, hogy Bayer úr azt állítja, hogy a magyarság "kibírt ötszáz év megszállást és elnyomatást", ezzel történelmet hamisít, mert a megszállás és elnyomás 973 húsvétja óta (tehát 1045 éve) tart, azóta, hogy Géza a Quedlinburgi Szerződéssel feladta a magyarság szabadságát.

Mai Naplóban a választásról általában és a konkrétan a 2018-as parlamenti és a 2019-es önkormányzati és EP-választásról fogok beszélni, 19 órakor a FB-on, élő videoközvetítésben.

Ott folytatom az itt elkezdett gondolatot, tisztázva a nemzetállam, a konzervatív kereszténység, a demokrácia fogalmakat, valamint a föderáció és konföderáció közötti különbséget.

Ui.: A "Félúton a konföderáció felé" c. videoban hivatkozott, az ősi civilizáció társadalomszervezési rendszere szerinti választási törvénytervezet elolvasható a 2008-ban kiadott (Püski) "Az új világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona - A Szent Korona Értékrend alkalmazásának magyar és nemzetközi jogszabálytervezetei" c. könyvben.


Kérlek, írj véleményt a naplómmal kapcsolatban! Köszönöm.