Nem vészharangot kongatok

2018.10.12
Azt megteszik helyettem azok, akik előrejelzik a globális világválságot, mintegy megadásra szólítva fel: "nincs mit tenni, itt a vég". (A legújabb károgást ide másolom.)

Én arra hívom fel a figyelmet, hogy el lehet kerülni a világválságot, és a megoldás őseink hagyatékában van.

A nyugati civilizáció gazdaságközpontú koreszméje átláthatatlan faként áll előttünk, amitől nem látjuk a karnyújtásnyira lévő erdőt.

A nyugati civilizáció paradigmájának egyetlen alternatívája az ősi civilizáció Szent Korona Értékenddel közvetített társadalomszervezési rendszere.

Az előzőről eltorzított ismeretet kaphattunk, elsősorban a politikai korrektségnek nevezett hazugságfolyam miatt.

Az utóbbiról - értelemszerűen - kevés az ismeretünk, hiszen az évezredes adatgyomlálás és emlékirtás meggátolta tisztánlátásunkat.

Azt lehet követni, amit ismerünk, vagy amiről azt hisszük, hogy ismerjük.

Azt viszont nem lehet követni, amit nem ismerünk, akkor sem, ha az Igaz Utat jelöli.

Azért, hogy az Igaz Út iránya legalább felderengjen mindenki előtt, két megalapozó ismeretátadást kell közreadnom rövid időn belül.

- Az egyik a társadalmi együttélés szabályozását és a hatalomgyakorlást teszi a mostanitól eltérő megvilágításba a jog szerepén keresztül,

- a másik pedig az igények és lehetőségek összehangolásának bemutatásával ad a gazdaságnak a jelenlegitől különböző értelmezést.

Az első ismeretátadás vasárnap, 14-én lesz, a második egy héttel később, 21-én.

Mindkét esemény 18 órakor kezdődik a Youtube-on, élő közvetítésként.

Ezekkel készítem elő a Magyarság karácsonyi ajándékát.

Ne feledd:

Ha azért nem követed az Igaz Utat, mert neked felróható okból nem ismered, a felelősség a tiéd!

­­­­­­­­­­­­­­­­___________________________________________

A mai károgás:

Rengeteg ország fog összeomlani egy minden eddiginél nagyobb válság miatt: már láthatók a jelei!

október 11, 2018 https://hungaryexpres.com/rengeteg-orszag-fog-osszeomlani-egy-minden-eddiginel-nagyobb-valsag-miatt-mar-lathatok-a-jelei/

A legtöbbeknek fogalma sincs róla, milyen horderejű dolog zajlik a háttérben...

A legendás befektető, Jim Rogers hihetetlenül vészjósló dolgokat mesélt arról, hogy mi várható a gazdaságban a jövőben. Egy olyan forgatókönyvet vázolt fel, melynek, ha csak egy kis része is bekövetkezik, akkor országok fognak államcsődöt jelenteni. És egy globális válság fog begyűrűzni nem csak Európába, de a Közel-Keletre is.

Ez lehet ugyanis szerinte a mi életünkben bekövetkező legnagyobb válság, mely még a világ legnagyobb válságát is felülmúlhatja kiterjedésre és méretekre való tekintettel.

A részvénypiacok megállíthatatlanul egy újabb buborék felé közelednek, ami még az idei év végén, de legkésőbb jövőre kidurranhat. A válságok mindig is úgy pattantak ki, hogy csak apró, ámde annál nyomósabb előjeleik voltak. A mostani válság olyan nagy és erős lesz, hogy országok fognak majd az egészbe belerokkanni, és köztük akár hazánk is államcsődöt jelenthet majd. Csak a nagyon erős, gazdaságilag stabil országok fogják túlélni, de még őket is jelentősen meg fogja ez az egész gyengíteni.

Egy új piaci terepasztal fog a pénzügyi "lenullázás" után létrejönni...

Ne feledjük, 2007-ben is Izlandban mentek csődbe legelőször a bankok, melyek később amerikai befektetési bankokat érintve indítottak el egyfajta láncolatot.

Nem tudni még pontosan, mi lesz a kiváltó oka a jövő nagy válságának. A befektető legenda szerint lehet ez egy jövőbeli háború is, vagy egy nagyobb bank, esetleg egy vállalat váratlan csődje. A rendszer annyira instabil már most is, hogy bármilyen nem egyensúlyban lévő pénzmozgás megboríthat mindent.

Amerikában a múltban 4-7 évente alakultak ki válságok, jelenleg pedig a legutolsó már több mint 8 éve volt. 2008-ban a problémát az adósságok okozták, akkor azonban a kínaiak sok pénzt tettek félre a borúsabb időkre, így mikor beütött a káosz, volt mihez hozzányúlni. Kína adósságállománya már az egekben van, akárcsak az Egyesül Államoké. Míg előbbi a bruttó hazai termék 250%-a, addig az amerikaiak adóssága az ÖTSZÖRÖSÉRE hízott az elmúlt 8 évhez képest.

Gyakorlatilag már mindenki adós a bolygón, és nincs olyan nemzet vagy pénzintézet, vállalat, mely ne tartozna valakinek vagy valaminek valamilyen formában. Az egész világ egy adósságspirálba kerül, melyből nincs kiút, és végül az adóssághegyek mindent bekebeleznek majd.

Ugyanaz fog majd bekövetkezni, mint 2008-ban. Senki sem fog megmenteni minket, és mindenki sorba fog állni, és a saját bőrét fogja menteni, mert ilyen az emberi természet. Ebbe pedig nem csak pénzintézetek, de kormányok, sőt, országok fognak belebukni.

Kérlek, írj véleményt a naplómmal kapcsolatban! Köszönöm.