Válaszd 1956 szellemét!

2018.10.26

Pongrátz Gergely így határozta meg 1956 célját:

"Szabad és független Magyarországot!

Magyarország a magyaroké!

Nem szocializmust és nem kapitalizmust akarunk, hanem a sajátos magyar utat járjuk!"

Magyarország nem szabad és nem független, éppúgy, mint 1956-ban, mert idegen érdekeket szolgál ki a "demokratikus" hatalom, kormányostól és ellenzékestől.

Magyarország nem a magyaroké, hiszen kiszolgáltatottjai vagyunk a gazdaságközpontú nyugati civilizációnak.

A diktatúra 1956-ban elnyomó változatát, a szocialista kommunizmust, a másik forma, a liberális kapitalizmus elnyomása váltotta fel. Mindkettő kibékíthetetlen ellentéte annak az útnak, amely nemzetünket feljogosította arra, hogy magát szabad magyarnak érezze.

A 2019-es önkormányzati- és EP-választás ad lehetőséget arra - ha a magyar választók akarják -, hogy előre látva a tényleges rendszerváltás várható hatását, 1956 szellemében a sajátos magyar útra térjen Nemzetünk.

Most választhatnak a magyarok

- a rátermettség-alapú, összehangolt települési- és szakmai önkormányzati kialakítás és

- a pártrendszerű megosztott képviseleti rendszer között,

és ennek megfelelően történik a döntés az önkormányzatok- és az EP-képviselet

- szakmai- vagy

- politikai

kialakításáról.

Most választhatjuk a független és szabad Magyarországot, amely őseink hagyatékát követve a magyaroké, de választhatjuk az 1045 éve elnyomó diktatúrát is, amelynek helytartói a szabadságot önmaguk szabadosságának kiteljesedéseként értelmezik.

A választás először is a társadalmi és gazdasági rendszerváltásról dönt, azaz arról, hogy a magyarok az emberek és nemzetek összehangolt érdekérvényesítésére átállás (konföderativitás), vagy a jelenlegi rendszer folytatása, azaz az emberek és nemzetek fölötti érdekérvényesítés (föderáció) mellett döntenek.

A rendszerváltás tényleges koreszme (paradigma) váltást jelent:

- alulról épülő hatalomgyakorlást és törvényhozást,

- a települési és szakmai önkormányzatiság elsődlegességét,

- az összehangolt önellátást és

- az emberközpontúságot.

Nem beválthatatlan, hangzatos ígéretek, politikai korrektséggel leplezett hazugságok kellenek, amivel az ötvenes években a szocialisták, most pedig a kapitalisták mételyezték és mételyezik a magyarságot.

Nem a megosztottság célja, a gyűlölet kell, hogy eldöntse, melyik diktatúra-helytartó nyomja el a magyarságot, hanem az egységes érdeket felemelő józan paraszti ész kell, hogy összehangolttá tegye életterünkön életünket!

Kelt Szegeden, 2018. Magvető havának 22. napján


Halász József

Kérlek, írj véleményt a naplómmal kapcsolatban! Köszönöm.