Vedd ki a fejed a homokból!

2022.08.24

Vedd ki a fejed a homokból! 

Fordulópont a nukleáris fegyverkezésben: olyan veszély jöhet, ami alapjaiban változtathatja meg az Egyesült Államok külpolitikáját

ÖTVEN ÉV ALATT NEM SIKERÜLT MEGAKADÁLYOZNIA, HOGY A KICSINY DIKTATÚRA (Észak-Korea) OLYAN FEGYVERZETHEZ JUSSON, AMIVEL BÁRMIKOR LECSAPHATNAK AZ AMERIKAI LAKOSSÁGRA.

A valós fenyegetés komoly kihatással lehet a térségbeli erőviszonyok átrendeződésére is.

Fordulópont a nukleáris fegyverkezésben: olyan veszély jöhet, ami alapjaiban változtathatja meg az Egyesült Államok külpolitikáját - Portfolio.hu

Putyin megüzente, mi lesz Európa sorsa az év végén

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek! Most, hogy a gáz ezer köbméterenkénti ára 3500 euróra emelkedett, kénytelen vagyok azt mondani, hogy 2022 végére 5000 euróra is emelkedhet ez az ár. Üdvözlettel

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220828-2022-vegere-5000-eurora-is-emelkedhet-a-gaz-ara.html

Világméretű összeomlásra figyelmeztet Elon Musk

Az alacsony születésszám miatti népességösszeomlás sokkal nagyobb kockázatot jelent a civilizáció számára, mint a globális felmelegedés

https://www.portfolio.hu/global/20220829/vilagmeretu-osszeomlasra-figyelmeztet-elon-musk-563613

Ez vár Magyarországra, ha a világméretű összeomlás bekövetkezik - Csak idő kérdése a kutatók szerint

A borúlátó brit kutatók szerint a világméretű társadalmi összeomlás csak idő kérdése, okozzák azt a klímaváltozás extrém hatásai, egy Covidnál is súlyosabb járvány, egy végzetes világgazdasági összeomlás, avagy ezek bármilyen kombinációja. Amikor ez bekövetkezik, akkor a Cambridge-i Anglia Ruskin University szakemberei szerint leginkább csak pár, ma még hűvösnek számító szigeten maradhat fent többé-kevésbé jelenlegi formájában a civilizáció.

- Magyarországot az átlagosnál is jobban fogják érinteni az extrém időjárási jelenségek. Pár évtizeden belül pedig az Alföld egy száraz, sztyeppés területre fog leginkább hasonlítani - magyarázta Nyitray Dániel, a Greenpeace klímakampány felelőse.

A hőmérséklet mellett a hétköznapjaink is megváltoznak. Bizonyos élelmiszerek termesztése például lehetetlen lesz Magyarországon.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/energiavalsag-orosz-ukran-haboru-klimavalsag-magyarorszag/51t9zry

Ha továbbra is mélyrepülésben marad a forint, jöhet a fizetések euróban történő utalása

Az euró régóta jelen van Magyarországon, mint fizetőeszköz, ráadásul majd egy hónapja a cégek már a társasági adót és az iparűzési adót is befizethetik euróban vagy dollárban.

A forint immár több mint látványos mélyrepülése szinte megállíthatatlan, tegyen bármit is a Magyar Nemzeti Bank - a végtelenségig nem lehet kamatokat emelni -, így nem kizárt, hogy a forint melletti második fizetőeszközként már most is jelen lévő euró fontos szerepet kaphat Magyarországon.

https://10perc.hu/news/ha-tovabbra-melyrepulesben-marad-forint-johet-fizetesek-euroban-torteno-utalasa

Óriási bajban a magyar nyugdíjrendszer - Ijesztő, mit művelnek a fiatalok

A friss számok szerint a második negyedévben is folytatódott az önkéntes pénztárak taglétszámának csökkenése, annak ellenére, hogy a tavalyi utolsó negyedévben egy jókora ugrást láthattunk: december végén 1,105 millió tagot számlált a szektor, ehhez képest most június végén 5619 fővel kevesebb tagot számlál a szektor.

A magánnyugdíjpénztárak taglétszáma is folyamatosan csökken, ami javarészt annak tudható be, hogy a nyugdíjkorhatár elérésével sokan inkább visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, hogy 100%-os állami nyugdíjat kapjanak. Egy negyedév alatt 293 pénztári taggal csökkent a létszám, fél év alatt pedig 482 fővel.

https://www.portfolio.hu/befektetes/20220827/oriasi-bajban-a-magyar-nyugdijrendszer-ijeszto-mit-muvelnek-a-fiatalok-563411

_________________________

Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy az IMF az alapokmány IX. Cikk (Jogállás, mentességek és kiváltságok) 2. szakasz II. bekezdésének érvényesítésével ("ingatlan és ingó tulajdont szerez és efölött rendelkezik;") az államadósság biztosítékaként jelzáloggal terheli a Magyarország területet majd - mivel az adósságállományt csökkenteni nem tudjuk - tulajdonjogot szerez afölött. Ennek reális veszélyét erősítik azok az államfölöttiséget jelentő mentességek és kiváltságok, amelyek az alapokmány szerint az IMF-et megilletik.

A Nemzetközi Valuta Alap alapokmánya

IX. Cikk

Jogállás, mentességek és kiváltságok

2. szakasz. Az Alap jogállása

Az Alap teljes jogi személyiséggel és különösen arra vonatkozó képességgel rendelkezik, hogy:

(i) szerződéseket köt;

(ii) ingatlan és ingó tulajdont szerez és efölött rendelkezik;

(iii) bírói eljárást kezdeményez.