A szemellenzők gátolják a fej homok alól kiszabadítását

2022.09.01

A szemellenzők gátolják a fej homok alól kiszabadítását 

Vázlat:

A Pusztaszeri Nagyszala - videó

Kündü (irányítás) és gyula (vezetés) feladatok kettős egysége

Kündü feladatok:

- A Szent Korona Értékrend tisztaságának megőrzése

- Ismeretátadás (Halasz-naplo, Tortenelmi_alkotmanyossag)

"Tovább - személyes jelenlétem nélkül" - Halasz-naplo

- SzKÉ adatbázis (adatlapok ellenőrzése, dokumentálás)

- "A szumír- és a zsidó értékrend közötti antagonisztikus ellentét"

Közös feladatok:

Kéthetekénti zoom-találkozó keddenként ("Életmag kedd Asszonya" találkozók

Felkészülés a 2023-as Alkotmányozó Nemzetgyűlésre

- Jelölés az Alkotmányozó Nemzetgyűlésre

- Jogérvényesítési szerződés

__________________________________


Jegyzet:

Tovább - személyes jelenlétem nélkül

https://www.halasz-naplo.com/l/tovabb-szemelyes-jelenletem-nelkul/

Fokozódik a feszültség: tüzet nyitott Tajvan, erős üzenetet küldtek Kínának

A tajvani hadsereg kedden figyelmeztető lövéseket adott le egy kínai drónra, amely egy Tajvan által ellenőrzött sziget felett repült a kínai partok közelében - közölte egy tajvani katonai szóvivő.

Kedd délelőtt Caj Ing-ven tajvani elnökasszony kijelentette, hogy Tajvan önmérsékletet tanúsít Kína provokációival szemben, de ez nem jelenti azt, hogy bármikor is meghátrálnának.

Egyben utasítást adott a védelmi minisztériumnak, hogy tegyen elrettentő lépéseket a légtér védelme érdekében.

Úgy tűnik, Tajvan nem tolerálja többé a kínai vadászgépek és drónok berepülését a légterükbe.

https://www.portfolio.hu/global/20220830/fokozodik-a-feszultseg-tuzet-nyitott-tajvan-eros-uzenetet-kuldtek-kinanak-564021

Súlyos áldozatot kér az Egyesült Államok Ukrajnától

Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az ukrajnai Zaporizzsjai atomerőmű leállítása a legbiztonságosabb és legkevésbé kockázatos megoldás - mondta újságíróknak John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

A zsaporizzsjai erőmű termelése már a március 4-ikei megszálláskor súlyos csapást szenvedett: így még aznap megkezdte az ukrán személyzet a 2. és 3. blokk működését leállítani. Később leállították a négyes blokkot is, az elektromos ellátás hiánya miatt az utolsó kettő blokk is 600 MWe kapacitáson üzemel.

Ha a maradék kettő zaporozsjei reaktor is kiesik a termelésből, Ukrajna elveszíti az elektromos termelésének jelentős részét.

A tél előtt ez rendkívül súlyos állapotot idézne elő, főleg, hogy a reaktor a Dél-Ukrajnai, megszállt térségek lakosságát látja el árammal.

https://www.portfolio.hu/global/20220830/sulyos-aldozatot-ker-az-egyesult-allamok-ukrajnatol-563933

Súlyos körülmények között kerülhet sor az ukrán háború egyik legjobban várt eseményére

Az orosz csapatok által márciusban elfoglalt, de ukrán személyzet által működtetett Zaporizzsjai erőmű a hat hónapja tartó konfliktus egyik legveszélyesebb pontja. Az erőmű közelében az orosz fél csapatokat állomásoztat, ezért a hónap során több találat is érte az atomerőművet. Múlt héten a reaktor hűtéséért felelős rendszerek többször is a tartalék dízelgenerátorról működtek, egy lépéssel közelebb hozva a nukleáris katasztrófát.

https://www.portfolio.hu/global/20220829/sulyos-korulmenyek-kozott-kerulhet-sor-az-ukran-haboru-egyik-legjobban-vart-esemenyere-563625

Új típusú válság felé rohan Magyarország, így védekezhetünk

2008 és 2020 után az idei év újra vízválasztó lehet a cégek számára, bár a visszaesés egyelőre nem olyan erőteljes, mint 2 évvel ezelőtt. A várakozásokat illetően viszont tartós csökkenés figyelhető meg. Emögött négy kihívás bújik meg, amelyek kezeléséhez már nem elég digitalizálni vagy korszerűsíteni, hanem olyan alapvető folyamatokat kell újragondolni, mint az energiafelhasználás, az ellátási láncok menedzsmentje és a gyártási technológiák beszerzése és implementálása. Rajna Gábor, a K&H Üzleti ügyfelek divízió vezetője és Németh Dávid, a K&H vezető elemzője mutatták be, hogy mire számíthat a hazai nagyvállalati szektor az új típusú válságban.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220829/uj-tipusu-valsag-fele-rohan-magyarorszag-igy-vedekezhetunk-563703

Jelentős mínuszban zárt az OTP

Két hazai blue chip, a Mol és a Richter árfolyama emelkedett ma, előbbié 1,2 százalékkal, utóbbié 0,1 százalékkal, eközben a Magyar Telekom és az OTP árfolyama esik, előbbi 0,6, utóbbi 3,2 százalékot esett.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220830/jelentos-minuszban-zart-az-otp-564029

Milliárdos amerikai támogatás Gyurcsányéknak: mit kértek érte Sorosék?

Milliárdokat kaphatott törvénytelenül a baloldal a választási kampányban az Egyesült Államokból, ezt árulta el véletlenül Márki-Zay Péter a hétvégén.

A bukott baloldali jelölt azt állította: a támogatás egy Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól érkezett, amely közvetlenül a magyar választás előtt jött létre, és feladata a szavazás eredményének befolyásolása volt. MÁRKI-ZAY NEM TAGADTA EGYÉRTELMŰEN, HOGY SOROS GYÖRGY TÁMOGATTA, CSUPÁN ANNYIT MONDOTT, EZT NEM HISZI.

Márki-Zay átverte a magyar embereket, beleértve a saját szavazóit is, mert külföldi befolyás alatt volt, és ezért a pénzért az adományozók "szoktak kérni valamit".

https://www.origo.hu/itthon/20220829-mit-kerhetett-soros-a-baloldaltol.html

Miközben az uniós forrásokról alkudozik a magyar kormány, az EP a támogatások befagyasztását kéri két hét múlva

Ami a jelentés tartalmát illeti: megállapították, hogy Magyarország "a választási autokrácia hibrid rezsimjévé" vált, kimondták, hogy a helyzet az elmúlt években romlott, amit az EU tétlensége is súlyosbított, és a képviselők szerint a 7. cikk szerinti eljárás további késleltetése a jogállamiság Tanács általi megsértését jelentené.

Felhívják a figyelmet, hogy a tagállamok körében nem szükséges az egyhangúság "az uniós értékek súlyos megsértésének egyértelmű kockázatának azonosításához, sem pedig konkrét ajánlások és határidők megfogalmazásához".

Az EP előtt lévő jelentés elfogadása esetén sem lesz több egy politikai nyilatkozatnál. Vagyis semmilyen konkrét kötelezettséget nem ró sem a tagállamokra, sem az Európai Bizottságra. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg ez a téma, tehát a magyarországi demokrácia kezelése a legnagyobb töréspont az uniós intézmények között. Az EP-ben ritkán látott egység alakult ki, amely alkalmas arra, hogy kényszerítő erőként működjön például akkor, amikor Ursula von der Leyen vagy a tagállami vezetők más ügyekben a parlament támogatását kérik.

Mindenesetre ez a szavazás nagyon rosszkor jön a magyar kormány számára, amely éppen az uniós pénzekről folytat döntő vitát Brüsszellel.

https://hvg.hu/eurologus/20220830_Mikozben_az_unios_forrasokrol_alkudozik_a_magyar_kormany_az_EP_a_tamogatasok_befagyasztasat_keri_ket_het_mulva


Sosem látott válság felé robog a világ, pedig hatalmas összegek állnak rendelkezésre a megelőzéséhez

A globális felmelegedés elleni harcból mindenkinek ki kell vennie a részét - és itt most nem megint a közemberekre akarjuk hárítani a felelősséget, hanem a vállalati szektorra és az államra.

Az összegek felszabadításában az IMF szerint is megkülönböztetett szerepe van az államnak, aminek egyre inkább be kell emelnie a fenntarthatóságot a gazdaságpolitikába.

A karbon kvótákon kívül rendkívül fontos lenne a megfelelő éghajlati információs rendszer létrehozása (és itt nem a meteorológiára gondolunk).

A világ privát szektora például összesen 210 000 milliárd dollárnyi pénzeszközön csücsül (különböző cégek között szétszórva), az összeg egy kevés része is pedig kormányzati ösztönzőkkel felszabadítható lenne.

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220829/sosem-latott-valsag-fele-robog-a-vilag-pedig-hatalmas-osszegek-allnak-rendelkezesre-a-megelozesehez-563673

Ma sem volt szép a nap az amerikai tőzsdéken

Ma lezajlott a Monetáris Tanács ülése, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően 100 bázispontos kamatemelésről született döntés, így 11,75 százalékra emelkedett az alapkamat. A befektetőket nem különösebben lepte meg a döntés, a döntést követő sajtótájékoztató után azonban jelentős forinterősödés kezdődött, és a BUX is mínuszba fordult. Ami a nemzetközi piacot illeti, az európai tőzsdéken a nap végére elromlott a hangulat, Amerikában pedig a nyitást követően mínuszba fordultak a vezető részvényindexek, majd a kereskedési nap második felére tovább gyorsult az esés.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220830/ma-sem-volt-szep-a-nap-az-amerikai-tozsdeken-563849

Vészhelyzeti beavatkozáson és az árampiac átalakításán dolgozunk - jelentette be az Európai Bizottság elnöke

Az egekbe szökő villamosenergia-árak jól rávilágítanak az uniós energiapiac működésének korlátaira, hiszen a piacot nem a mostani körülményekre fejlesztettük ki, ezért most "egy sürgősségi beavatkozáson és a villamosenergia-piac strukturális reformján" dolgozunk - jelentette be a szlovéniai Bledben tartott stratégiai fórumon Ursula von der Leyen.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220829/veszhelyzeti-beavatkozason-es-az-arampiac-atalakitasan-dolgozunk-jelentette-be-az-europai-bizottsag-elnoke-563803

Megszólalt Európa erős embere: itt az idő, hogy megváltozzon az Európai Unió

Scholz azt javasolta, hogy az olyan sürgető kérdésekben, mint a szankciók vagy az emberi jogi kérdések, lehessen többségi alapon döntést hozni, és azok, akik nem hajlandóak kifejezetten támogatni egy-egy lépést, annak akadályozása nélkül tartózkodhassanak.

A német kormányfő felvetette az Európai Parlament megreformálásának gondolatát is, hogy a az esetleges jövőbeni bővítéssel elkerüljék az intézmény "felduzzadását".

Scholz méltatta továbbá Emmanuel Macron felvetését egy új típusú "politikai európai közösség" létrehozására, amely lehetővé tenné, hogy az EU-n kívüli államok is csatlakozhassanak az "európai alapértékekhez". Leszögezte ugyanakkor, hogy ez nem lehet alternatívája a közösség bővítésének.

Össze kell zárnunk a sorokat, fel kell oldanunk a régi konfliktusokat, és új megoldásokat kell találnunk - mondta a kancellár, megjegyezve, hogy a blokknak le kell küzdenie a tagok között a migráció és a költségvetési politika kérdésében régóta fennálló feszültségeket.

https://www.portfolio.hu/global/20220829/megszolalt-europa-eros-embere-itt-az-ido-hogy-megvaltozzon-az-europai-unio-563737

Erőszakos tüntetésekre készülnek Németországban

A német Alkotmányvédelmi Hivatal szerint a német lakosságot nagyon megviselte az elmúlt két év, amely az ősszel tüntetéshullámhoz vezethet az országban.

A német hatóságok szerint szélsőséges csoportok is csatlakozhatnak a demonstrálókhoz, aminek következtében erőszakos megmozdulások alakulhatnak ki. Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere arról beszélt, hogy ezek a tüntetések feltehetően nem lesznek békések.

Az őszre várható újabb koronavírus-hullám miatt várható szigorú intézkedések, a háború miatti drágulás és energiaválság külön-külön is jó indok lenne az embereknek, hogy utcára vonuljanak. Az év végén pedig ezek a problémák egyidejűleg fognak jelentkezni, ami miatt óriási elégedetlenségi hullám söpörhet végig a társadalmon.

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220830-a-melyulo-valsag-miatt-eroszakos-tuntetesekre-szamitanak-a-nemet-hatosagok.html

Franciaország a csőd szélén: Macron azt üzeni az embereknek, ők fizetik meg a szankciók árát

Emmanuel Macron francia elnök megdöbbentő nyilatkozatban arról beszélt, hogy nemzeti egységre van szükség az orosz-ukrán háború, és - bár erről nem beszélt - az elhibázott szankciók miatti gazdasági problémák kezelésére. A világ vezető konzervatív lapja, a Le Figaro szerint a szankciók többet ártanak a nyugati gazdaságoknak, mint az oroszoknak, sőt, még az Egyesült Államok is az EU-n nyerészkedik (a dollár erősödésével az euróval szemben).

Népünkre gondolok, amelynek lelki erőre lesz szüksége ahhoz, hogy szembenézzen az elkövetkező időszakkal, hogy ellenálljon a könnyebb út választhatósága és a megpróbáltatások miatti bizonytalanságoknak, és hogy egységesen vállalja, hogy megfizeti szabadságunk és értékeink árát.

Miközben az orosz bankokat azért zárták ki a Swift nemzetközi tranzakciós rendszerből, hogy megbénítsák az orosz pénzügyi rendszert, a rubel két hétig tartó esés után talpra állt, és mára a világ legstabilabb valutája lett. Ráadásul az elhibázott brüsszeli szankciós politika eredményeként teljes mértékben elszálltak az energiaárak, így az oroszok a szankciók ellenére - sőt, valójában a szankciók miatt - úgy is sokkal többet keresnek, hogy kevesebbet exportálnak. Eközben az Európai Unióban az emberek attól tartanak, hogy télen fűtés sem lesz.

Ráadásul az elmúlt hetekben az euró is zuhanni kezdett a dollárral szemben, ami óriási károkat okoz az Európai Unió számára. Az Egyesült Államok pedig semmit nem tesz, hogy segítsen európai szövetségeseinek, sőt, minél jobban ki akarja használni a helyzetet.

"... a szabadságnak nincs ára, csak költségei vannak. Az a kérdés, hogy vajon mennyire lesznek ezek a költségek túlzottak".

https://www.origo.hu/itthon/20220824-macron-arra-buzditja-a-francia-embereket-hogy-ok-fizessek-meg-a-szabadsag-arat-ukrajnaert.html

Megérkeztek az inflációs adatok, rossz a hangulat a tőzsdéken

Az elemzői várakozásokat is meghaladó mértékű pénzromlásról számoltak be az eurózónában, augusztusban egész pontosan 9,1 százalék volt a térség éves inflációja, ez új történelmi csúcsot jelent.

John Williams, a New York-i Federal Reserve elnöke elmondta, hogy a monetáris politikát illetően ő is a hosszabb távon magasabb kamatok mellett van, tehát szerinte egy ideig még szükség lesz a restriktív politikára, ezzel cáfolva a piac azon várakozását, mely szerint jövőre kamatcsökkentést hajthat végre a Fed; ennek a körülménynek sem örülnek a befektetők.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220831/megerkeztek-az-inflacios-adatok-rossz-a-hangulat-a-tozsdeken-564103

Totális kudarc volt az ukrán ellentámadás, rengeteg katona halt meg Zelenszkij parancsára

Zelenszkij 1200 ukrán katonát küldött a halálba

Több mint 1200 ukrán katona esett el a déli frontszakaszon meghiúsult ellentámadási kísérlet során - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők a Mikolajiv-Krivij Rih felől és más irányokból megkísérelt támadása során az orosz hadseregcsoportosulás az elmúlt egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót, valamint több mint 1200 katonát semmisített meg.

https://www.origo.hu/nagyvilag/percrolpercre/20220830-bombazzak-a-zaporizzsjai-atomeromu-kornyeket.html